Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Waarom heet Max Colombie eigenlijk Oscar and the Wolf?

In de rubriek ‘Wait What?’ ontdek je hoe Belgische artiesten aan hun naam zijn gekomen. First up: de razend populaire Oscar and the Wolf.

Het lijkt wel alsof alles wat de groep rond frontman Max Colombie aanraakt, verandert in goud. Sinds 2014 zijn ze niet meer weg te denken uit onze hitlijsten. Hun single ‘Breathing’ was genomineerd voor de XITE Award ‘Best Song’, al werd die uiteindelijk gewonnen door Lil Kleine met ‘Krantenwijk’.

‘Breathing’ is niet enkel een topnummer, het maakt ons ook benieuwd naar de naam van de groep: “You love me true, up to the moon, and I hold my head down”, zingt Max. Is hij de wolf uit de groepsnaam die naar de maan huilt? En wie is Oscar dan?

“Ik zong vroeger altijd over de maan”, vertelt Max aan cultuursite Enola. “De wolf, dat was dan het aardse wezen dat ’s nachts ronddwaalde, en Oscar was het dagwezen. Dat zijn mijn twee entiteiten, zeg maar. Day and night, light and dark!” Zowel Oscar als de Wolf zijn dus onderdelen van Max’ persoonlijkheid, maar de Wolf laat hij enkel op special moments verschijnen.

Podiumwolf

“Op dit moment schuilt er een wolf in mij, maar die komt enkel op het podium naar boven”, zegt Max tegen VRT NWS. “Als je daar staat, moet je sowieso in een rol kruipen. Het maakt dan niet echt uit of het iets is van jezelf. In mijn geval is het niet gespeeld, maar een stuk van mezelf dat ik uitvergroot."

En mensen zijn gek op deze podiumwolf: hun shows in het Sportpaleis waren in een aantal minuten uitverkocht. Normaal zouden die in april doorgaan, maar Max besloot ze te verzetten naar oktober omdat hun nieuwe album ‘Infinity’ nog niet klaar was. Hij wou namelijk dat het voor zijn fans een onvergetelijke ervaring zou zijn. Gotta love this guy, right?

Het aanstekelijke ‘Runaway’ staat ook op het album, dat na een paar dagen trouwens al een gouden plaat scoorde. De bijhorende videoclip is een prachtig spektakel met een duister kantje.

Oscar is dus de zachte, lichte en poëtische kant, terwijl De Wolf de sombere en donkere kant van Max vertegenwoordigt, die vaak lonely wilt zijn. En die beschrijving komt perfect overeen met het gevoel dat we kregen toen we zijn album 'Infinity' voor de eerste keer hoorden.

De catchy single 'Breathing' kreeg met 'Runaway' een waardige opvolger, maar dat typisch dubbele gevoel is nog meer terug te vinden in het nummer 'Susato'. Een exotisch electronummer dat je weemoedig meeneemt naar de complicaties van het leven, maar het zo speels brengt dat je bijna niet anders kunt dan begrijpen waar het om gaat: er zijn geen mooie tijden zonder slechte tijden als contrast. Al gaan we, zolang er nieuwe muziek van Oscar and the Wolf blijft verschijnen, duidelijk vooral mooie tijden tegemoet.
 

FUN
FACTS