Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE en Levi’s® vieren de iconische Levi’s 501®

Zo’n 149 jaar geleden bracht Levi’s® de iconische 501® jeans uit. Een kledingstuk dat tot op de dag van vandaag relevant is gebleven en werd gedragen door muzikanten uit verschillende genres. Hoog tijd om samen met Levi’s® het Iconic Beats & Denim kanaal te lanceren dus!

149 jaar geleden
Een jeans is tegenwoordig niet meer weg te denken uit je kledingkast, maar het begon allemaal lang geleden in 1873. In dat jaar ontving Levi Strauss & Co officieel het patent voor de koperen klinknagels op de blauwe jeans (toen nog overall genoemd). Het idee achter de klinknagels ontstond samen met Jacob Davis met de gedachte om duurzame broeken te produceren voor arbeiders. De Levi’s 501® - en tegelijkertijd de blauwdruk voor de denim spijkerbroek zoals wij die kennen - was geboren.
 
Iconisch
Hoewel de jeans oorspronkelijk ontworpen was voor arbeiders, werd het kledingstuk al snel omarmd door onder andere muzikanten, filmsterren en artiesten. Van rocksterren als The Ramones tot rapiconen als Run DMC. Het universele en tijdloze design zorgde ervoor dat de jeans door verschillende subculturen werd gedragen, tot op de dag van vandaag. 
 
Iconic Beats & Denim kanaal
Volgend jaar viert de 501® het 150-jarige jubileum en om dat te vieren lanceert XITE samen met Levi’s® het Iconic Beats & Denim kanaal. Het kanaal bestaat uit de meest iconische muziekvideo’s uit de jaren 90 tot nu, waarin fashion statements onmisbaar zijn. Om alvast in de juiste sfeer te komen, hebben we hieronder een aantal legendarische video’s op een rijtje gezet. 
 
Mariah Carey, Jay-Z - Heartbreaker (1999)
Tijdens de opnames scheurt de zangeres de bovenkant van haar jeans eraf en creëert ze op haar manier een low waist jeans. Een trend die nu weer helemaal terugkomt.
 


Notorious B.I.G. ft. Mase & Diddy - Mo Money Mo Problems (1997)
Als we het hebben over fashion statements mag deze muziekvideo natuurlijk niet ontbreken. Glimmende rode jassen, baggy broeken en grote zonnebrillen. Dé ingrediënten van de 90s.
 

Bruno Mars ft. Cardi B - Finesse
Dat de fashion statements in de jaren 90 zo iconisch waren, wordt vooral bevestigd door muziekvideo’s van nu, waarin deze typische kledingstijl terugkomt. Zo zit Bruno Mars ft. Cardi B - Finesse uit 2016 boordevol met referenties naar de jaren 90.

FUN
FACTS