Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Time to shine: Lauv

Eerlijk, romantisch en weird. Zo beschrijft Lauv zijn muziek. Wij twijfelen er niet aan dat hij romantisch is: al op zijn dertiende begon hij love en breakup songs te schrijven.

Het romantisch kantje van Ari Leff, beter bekend als Lauv, hoor je meteen op zijn grootste hit: ‘I Like Me Better’ – ondertussen meer dan 200 miljoen keer beluisterd op Spotify.

'I Like Me Better' is een zalig nummer, vergezeld door een nog zaligere clip. Het nummer gaat over hoe je een beter persoon wordt als je samen bent met iemand die je vervolledigt. Euh... logisch? Maar de leuke details uit de muziekvideo, zoals een jong koppel dat de deur uitloopt en weer binnenkomt als een oud mannetje en vrouwtje, die doet je toch even glimlachen.

Music technology

Wist je trouwens dat het geluid vlak na het refrein (dat zó catchy is dat het sowieso in je hoofd blijft hangen) geen instrument is? Het is de stem van Lauv die tientallen keren werd vervormd om deze sound te creëeren. Aan originaliteit dus geen gebrek bij deze rising star. Ergens zijn we zelfs niet zo verbaasd, want Lauv heeft een diploma ‘Music technology’ van de New York University op zak. Smart boy!

Naast zijn eigen muziek schrijft hij ook liedjes voor andere sterren, zoals Charli XCX of Demi Lovato. Benieuwd wie van deze twee zangeressen Lauv het liefste heeft? Wij vroegen het hem in dit Vluggertje.

Het ging snel voor Lauv vorig jaar: hij mocht door Azië touren met Ed Sheeran, en liet het ene emotionele nummer na het andere op ons los. De clip van ‘Paris In The Rain' bewijst dat een muziekvideo geen ongelooflijk dure productie hoeft te zijn om je echt te kunnen raken. En hoe cool is het dat de volledige clip in één take is opgenomen? Lauv beheerst perfect wat hij doet, en dat is ook het gevoel dat wij krijgen bij elk nummer dat deze opkomende Amerikaanse held uitbrengt.

Wat vind jij van Lauv? Laat het ons weten op Instagram.

FUN
FACTS