Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Olex' favoriete muziekvideo's

We ♥ music videos! Benieuwd wat de favoriete video’s van bekende Vlamingen zijn? Elke week doen ze dat hier uit de doeken. Deze week: Eén van Vlaanderen’s meest succesvolle Youtubers ‘Olex’, Alex Van Dun.

Youtube wint de laatste jaren enorm aan populariteit, ook in België. Met zijn 41.000 abonnees behoort Olex tot de grootste Youtubers van Vlaanderen. De 19-jarige Alex Van Dun vertelt vandaag iets meer over zichzelf en zijn favoriete video’s.

Hey Alex, wat is momenteel je favoriete muziekvideo?

“Ik vind ‘Sofiane’ van Boef één van de beste video’s van het moment. Hij laat heel mooi zien wat hij in het verleden allemaal heeft meegemaakt en waar hij nu staat!”Meer weten over de videoclip en het verleden van bad boy Boef? Leer hier meer over de nieuwe video ‘Sofiane’. 

En wat vind je de beste video’s op XITE?

“Migos hebben een hele leuke video gemaakt voor ‘Stir Fry’, ik vind het altijd leuk als artiesten hun clip origineler maken dan wat er de laatste tijd altijd op Youtube verschijnt.”“Daarom vind ik ook ‘Freaky Friday’ van Lil Dicky en Chris Brown echt een topvideo!”Zijn er muziekvideo’s waar je inspiratie uit haalt voor je eigen video’s op Youtube?

“Mijn video’s zijn niet echt in dezelfde stijl als muziekvideo’s dus ik haal momenteel geen inspiratie uit videoclips. Mocht ik dat in de toekomst wel gaan doen zou ik zeker ‘Walk it Talk it’ van Migos en Drake gebruiken als inspiratie. Die oudere retro-vibe van de video is sowieso altijd heel cool op Youtube.”Als je voor één dag de gebeurtenissen uit een videoclip zou mogen beleven, welke clip zou je dan kiezen?

“‘Catch Up’ van Josylvio, dan kan ik lekker op vakantie naar een warm land. Alleen zou ik wel met vrienden gaan, alleen zou een beetje saai zijn, vrees ik!”En mocht je jouw eigen leven met een muziekvideo mogen beschrijven, met welke video zou je dat dan doen?

“In de clip voor ‘Mooie Dag’ van Jayh heeft hij een hele tijd ongeluk. Daar herken ik mezelf wel in de laatste tijd.”We hopen dat het geluk vanaf nu weer vaker aan jouw kant staat, Alex!

 

Genoeg gelezen voor vandaag? Met dit heerlijke weer geven we je volledig gelijk, dus leg je buiten in het zonnetje en enjoy!  Zaterdagavond geniet je na van het eerste lenteweer met de Spring Top 50 op XITE!

 

FUN
FACTS