Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Margot Vandersmissen verklapt haar favoriete video's

We ♥ music videos! Benieuwd wat de favoriete video’s van bekende Vlamingen zijn? Elke week doen ze dat hier uit de doeken. Next up: YouTubester Margot Vandersmissen.

Wie in het najaar elke zondag steevast zijn televisie afstemde op Eén, kent Margot Vandersmissen wel nog. De goedlachse Antwerpse was één van de slachtoffers in het Emmy-winnende programma ‘Sorry Voor Alles’. Dankzij het programma vestigde ze nietsvermoedend het wereldrecord “duet op afstand” en werd ze de muze van Wim Soutaer. Naast spontane krullenbol, is Margot ook singer-songwriter. Op haar YouTubekanaal post ze haar eigen muziek en prachtige covers.

Hey Margot. Wat is je favoriete muziekvideo op dit moment?

“‘Hunger’ van Florence + The Machine. Ik heb zo lang zitten wachten op nieuw materiaal van Florence + The Machine en ‘Hunger’ overstijgt mijn verwachtingen echt op alle vlakken. De videoclip is heerlijk om naar te kijken. Het zit vol prachtige beelden en tussendoor zie je Florence die 100% zichzelf is en rondspringt. Zalig!”

Bij welke video denk je altijd terug aan fijne herinneringen?

“‘Love On Top’ van Béyonce. Sinds dat nummer en de bijbehorende videoclip uitkwam doe ik regelmatig samen met een vriendin van mij een wanhopige poging om de aartsmoeilijke zanglijn na te doen, inclusief die ridicule dansroutine die erbij hoort. Dat plan eindigt altijd weer in een ongelooflijk grote faal, maar zorgt wel altijd voor buikpijn van het lachen!”

 Als je jouw leven met één muziekvideo zou moeten beschrijven, welke zou dat dan zijn?

“‘Ultralife’ van Oh Wonder. Mijn leven is momenteel niet super interessant, aangezien ik muziek aan het schrijven ben en op zoek ben naar een job. Toch heb ik enorm veel plezier doordat ik constant creatief bezig kan zijn. Ik ben via een webserie een zoektocht naar een leuke job gestart, waardoor ik in elk deel van mijn dag een mogelijkheid zoek om het op een leuke manier in beeld te brengen. Daardoor voel ik mij wel wat zoals de ‘Oh Wonder’-mensjes die vrolijk door een straat wandelen en overal lollige dingen spotten!” Als je voor één dag de gebeurtenissen uit een videoclip zou mogen beleven, welke video zou je dan kiezen?

“Ik zou kiezen voor ‘2002’ van Anne-Marie. Ik was nog net te jong om de hype rond Britney Spears en *NSYNC helemaal mee te hebben, dus het lijkt me heel tof om richting die tijd getransporteerd te worden en in een cheesy schooluniform te dansen in de schoolgangen.”

 Anne-Marie’s nieuwe hit valt niet enkel bij Margot in de smaak, maar ook bij ons! Het is al weken één van onze favo’s. Benieuwd welke muziekvideo’s nog zo goed scoren? Kijk morgen naar de XITE Top 20.

Wanneer je zelf een muziekvideo maakt, door welke video laat jij je dan het meest inspireren?

“Ik heb nooit een groot budget voor video's, dus ik laat mij vooral inspireren door muziekvideo's waarin je ziet dat er geen enorm team achter een heleboel camera's stonden, maar waarin je een meer intiem gevoel krijgt. Ik vind dat de videoclips van Sigrid altijd goede voorbeelden zijn van hoe je met simpele concepten wel enorm creatieve video's kunt maken. Vooral de muziekvideo voor het nummer ‘Plot Twist’ inspireert me enorm.”

Sigrid komt op 8 juli naar Rock Werchter en is één van onze must-see upcoming artists! Welk nieuw talent mag je nog niet missen? Lees het hier

FUN
FACTS