Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Jill Shaw over haar nieuwe single en favoriete video's

We ♥ music videos! Benieuwd wat de favoriete video’s van bekende Vlamingen zijn? Elke week doen ze dat hier uit de doeken. Deze week is het de beurt aan Jill Shaw!

Sommige kennen Jill misschien nog van het duo Jill&Lauren dat in 2010 België vertegenwoordigde op het Junior Eurovisiesongfestival. Ondertussen staat de Gentse singer-songwriter Jill Shaw op haar eigen benen en vuurde ze al een heleboel goede muziek op ons af! Zo bestormde ze in 2012 de hitlijsten met Summer Sucks. Deze week loste Jill haar nieuwe zomersingle. Vanilla is een catchy liedje dat ongetwijfeld een deel van jouw zomer wordt! You’ll love it like Vanilla! Maar van welke muziek houdt zij zelf?

Wat is je favoriete muziekvideo op dit moment en waarom?

"Havana van Camila Cabello doet me van begin tot einde lachen. I love it! ik vind de muziekvideo echt heel origineel. Het is een soort van mini film."Je hebt net zelf een nieuwe muziekvideo uit, die voor 'Vanilla'. Heb je je laten inspireren door andere muziekvideo’s?

"Ik laat mij zeker inspireren door videoclips van andere artiesten, maar ik moet wel zeggen dat het eerder de vibe, de kleuren of het licht is die mij aanspreken en inspireren. Vervolgens sla ik die dan op in mijn moodboard. De sfeer en vintage vibes in Lana Del Rey's videoclips vind ik bijvoorbeeld telkens wauw!"Vanilla is een echte catchy meezinger! Meer zulke video's check je zaterdag om 20u tijdens Sing Along Saturday op XITE!

Als je jouw leven met één van je favoriete muziekvideo’s zou kunnen beschrijven, welke video zou je dan kiezen en waarom?

"Mijn all-time favorite is Video Games van Lana Del Rey! De video is zo spontaan en avontuurlijk, een beetje humoristisch en af en toe wat donkerder. Er gebeurt zoveel in die muziekvideo. Ikzelf hou ook van kleur en variatie in mijn leven en het liefst zo veel mogelijk! Ze ziet er ook zo mooi uit, can I steal her face?"Als je voor de rest van je leven in de outfits uit één muziekvideo zou moeten rondlopen, voor welke video zou je dan gaan en waarom?

"Beyoncé - Hold Up. Three words: Yummie that dress! Zo lekker exotisch, wat wil een mens nog meer?"Als je voor één dag de gebeurtenissen uit een videoclip zou mogen beleven, welke video zou je dan kiezen?

"Zonder twijfel mogen ze mij eens droppen in de candy wereld van Katy Perry in California Gurls, haha!"Welke muziekvideo zal jou altijd bijblijven en waarom is dat zo?

"Lonely Boy van The Black Keys. Less is more, toch? Zo simpel en ongelofelijk sterk hoe hij jouw aandacht grijpt van het begin tot het einde! Eigenlijk moet dat gewoon niet meer zijn. Die videoclip brengt altijd een big smile op mijn gezicht. Ik kan er echt naar blijven kijken!"Less is more, dat vindt ook Maître GIMS. Zijn nieuwe muziekvideo bestaat uit een simpele montage die zich leent voor de boodschap van het liedje. Lees er hier meer over.

 

FUN
FACTS