Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Deze talenten gaan shinen op Eurosonic Noorderslag!

Eurosonic Noorderslag (ESNS) in het Nederlandse Groningen is elk jaar weer dé plek waar de Europese muziekwereld samenkomt en nieuwe talenten het podium krijgen dat ze verdienen. Voor veel artiesten is dit dé opstap naar internationaal succes! Wij presenteren een kleine greep uit de gigantische line-up van Eurosonic, inclusief een aantal Belgische talenten:


Sigrid

Noorwegen represent! De 20-jarige Sigrid heb je op XITE al voorbij zien komen als Kickstart met haar nummer ‘Strangers’. Deze singer-songwriter is ongelofelijk goed bezig en de wereld wacht (on)geduldig op haar debuutalbum. Haar 90’s vibes zullen op ESNS zeker niet misstaan.
 

Emma Bale
Amper 18, maar in België al razend populair. In 2017 won Emma Bale een MIA voor Beste Solo Vrouw en nomineerden wij haar voor een XITE Award. Met ‘Fortune Cookie’ scoorde ze ook nog een nummer-één-single. Nu mag ze zich op Eurosonic internationaal bewijzen. Wij hebben er geen twijfel aan dat ook het Europese publiek zal bezwijken voor haar zoete stem en prachtige teksten.

Ken je deze 5 fun facts over Emma Bale al?
 


Yxng Bane

Aan talentvolle mannen is er natuurlijk ook geen gebrek op ESNS. Yxng Bane is een 21-jarige rapper uit Londen die inmiddels de U.K. al heeft veroverd. Zijn nummer ‘Rihanna’ stond in de Britse top 40 en met zijn ‘Shape Of You’ remix kwam hij op nummer 1 terecht in de Billboard Hot 100! Met zijn lekkere mix van pop, rap en dancehall zullen de mensen op Eurosonic zeker niet stil kunnen blijven staan!Alice Merton

Alice heeft naar eigen zeggen ‘No Roots’ en dit is ook precies waar haar eerste single en EP over gaan. Alice is opgegroeid in Duitsland, Canada EN Engeland, dus we zullen haar niet vragen waar ze zich het meest thuis voelt. Een ding is zeker, haar roots liggen sowieso bij het maken van muziek. Dit zal Alice Merton dan ook laten horen tijdens ESNS ‘18!


TheColorGrey
TheColorGrey begon al op z’n tiende muziek te maken met een oude computer en een keyboard van zijn broer. Iets recenter is deze artistieke duizendpoot al een paar keer onze Kickstart geweest met nummers zoals ‘On & On’ of het aanstekelijke ‘Need to Know’ – en dat is de organisatoren van ESNS niet ontgaan. Met zijn Engelse raps en warme stem is TheColorGrey de perfecte combinatie van hiphop en R&B met een oldskool vibe. Dat kan niet anders dan goed aflopen op Eurosonic.
 

Angèle
Ze verscheen uit het niets: de Brusselse Angèle. Haar eerste en enige single ‘La Loi de Murphy’ is ondertussen al goed voor meer dan 3,5 miljoen views op Youtube. Daarvoor was ze vooral op Instagram bekend voor haar charmante covers van bekende artiesten. Haar engelachtige stem – die in het Engels én Frans zingt – zorgt regelmatig voor uitverkochte zalen. Talent zit bij haar trouwens duidelijk in de familie: ook haar broer, de rapper Roméo Elvis, staat op Eurosonic.

 

FUN
FACTS