Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
De grootste kanshebbers van de MIA's

Op 2 februari worden de MIA’s weer uitgereikt in Paleis 12 in Brussel. In de tiende editie van de Music Industry Awards worden zestien verschillende categorieën uitgereikt, bepaald door het publiek en muzieksector. Wie zijn de grootste kanshebbers?

Bazart

Bazart heeft het goed gedaan want ze zijn maar liefst 7 keer genomineerd in de categorieën Doorbraak, Groep, Nederlandstalig, Pop, Hit van het Jaar, Album en Live Act. Ze hebben hiermee dus ook gelijk de grootste kans om een award te winnen Geen verrassing, want in 2016 gingen ze hard. Ze brachten hun debuutalbum ‘Echo’ uit in september, die binnenkwam op de hoogste positie in de Ultra Top 200, verkochten de Ancienne Belgique uit en waren te vinden op festivals zoals Rock Werchter en Pukkelpop. Meer feitjes over deze band lees je hier.

Tourist LeMC

Ook Tourist LeMC doet het goed. In 2015 won hij al de awards voor Doorbraak en Nederlandstalig en dit jaar is hij 4 keer genomineerd in de categorieën Nederlandstalig, Solo Man, Hit van het Jaar en Videoclip. Nominaties die hij te danken heeft aan zijn succesvolle Album ‘En Route’ en de hit ‘Horizon’ met Wally. Een nummer dat na de tragische gebeurtenissen op 22 maart in Brussel een boodschap van troost bracht. Meer informatie over Tourist LeMC vind je hier.

Lost Frequencies

Lost Frequencies is genomineerd voor 3 awards. Net als Tourist LeMC en Bazart is hij ook genomineerd voor ‘Hit van het jaar’ met ‘Beautiful Life (ft. Sandro Cavazzza). Verder is hij genomineerd voor ‘Solo Man’ en  ‘Dance. ’In de categorie ‘Dance’ zijn ook Dimitri Vegas & Like Mike, Netsky en Compact Disk Dummies genomineerd. Een felle competitie dus!

Overige nominaties

Naast grote kanshebbers Bazart, Tourist LeMC en Lost Frequencies zijn er nog 37 andere artiesten en groepen genomineerd voor verschillende MIA’s, waaronder Milow (voor ‘Hit van het jaar’ en ‘Pop’), Emma Bale, Coely, Compact Disk Dummies, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Netsky, Laura Tesoro, BAZART, Tourist LeMC, Milow, Hooverphonic, Bent van Looy, en Oscar & The Wolf.


Het belooft dus een spannende avond te worden! Wie vind jij dat er moet winnen? Laat het ons weten via @XITEBE.

FUN
FACTS