Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
De favo video's van Special Effects-expert Ignace Aleya

We ♥ music videos! Benieuwd wat de favoriete video’s van bekende Vlamingen zijn? Elke week doen ze dat hier uit de doeken. Zaterdag zie je om 14u onze Special Effects top 20 op XITE, niemand beter dus dan de Vlaamse YouTubeheld van de visual effects, Ignace Aleya aan het woord te laten.

Amper 14 jaar was hij toen hij zijn kanaal opstartte. Intussen heeft hij 166.000 abonnees, werkte hij al aan de visuele effecten van Amerikaanse films en richtte hij zijn eigen bedrijf op. De laatste tijd is hij ook bezig met muziekvideo’s creëren, daarvoor werkt hij samen met Lavito Beats.

Hey Ignace, wat is je favoriete muziekvideo op dit moment?

“Childish Gambino met 'This Is America'. Wat ik goed vind aan de muziekvideo is de verborgen boodschap die er in zit en die visueel naar voor gebracht wordt. Veel mensen zullen het niet beseffen, maar er zit heel veel background story in het de muziekvideo. Dat fascineert me enorm. Puur het feit dat ze het achterliggend verhaal zo subtiel verwerken in de video vind ik heel mooi.”Zaterdag zie je om 14u de Special Effects top 20 op XITE. Welke muziekvideo met special effects vind jij het leukst?

“De muziekvideo 'Up&Up' van Coldplay blijft me al een tijdje bij. Ik zou ook graag eens een video maken in die stijl. Wat ik leuk vind aan de video is dat ze van de echte wereld een soort onrealistische speeltuin maken. Dat is de magie van film hé.”Zijn er special effects in muziekvideo’s waar je inspiratie uit haalt voor je eigen video’s op YouTube?

“Uit muziekvideo’s haal ik niet altijd de inspiratie die ik nodig heb, omdat ik zeer film-minded ben. De intro’s van James Bond films vind ik prachtig. Dat zijn eigenlijk muziekvideo’s op zich en die inspireren me enorm. Die stijl zie je ook terugkomen in verschillende muziekvideo’s, zoals in 'Her' van Majid Jordan.”Is er een muziekvideo waarvan je wou dat jij hem gemaakt had?

“'Sledgehammer' van Rihanna vind ik absoluut prachtig gemaakt. De video ligt volledig in mijn stijl van visual effects. Space atmosferen, zoals in de video van Rihanna, hebben me altijd enorm geboeid omdat het zo’n dromerig gegeven is. Je kunt de ruimte zo creatief als je zelf wilt creëren met prachtige kleuren en particles effects."Als je jouw eigen leven met een muziekvideo zou mogen beschrijven, welke zou dat dan zijn?

“Ik ben nog nooit een muziekvideo tegengekomen waarvan ik kan zeggen “dit is mijn leven”. Ik denk dat ik de muziekvideo zelf zou moeten regisseren 😂.  

Een liedje dat me wel altijd back on track brengt is 'Lose Yourself' van Eminem. Ik ben een grote fan van Eminem’s oudere muziek en de echtheid in zijn teksten. Het liedje 'Lose Yourself' gaat over dat je maar een paar kansen hebt en dat je ze niet mag missen. Dat inspireert me elke keer opnieuw.”Ignace begon aan zijn carrière op heel jonge leeftijd, dat vinden wij XITE inspirerend. Daarom geven we nu en dan ook graag een Kickstart aan opkomend talent. Deze week was dat Billie Eilish, lees hier meer over deze straffe madam.

 

FUN
FACTS