Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
5 R&B artists to watch in 2018

Een gloednieuw jaar wil ook zeggen: gloednieuwe artiesten om te ontdekken. Deze maand schijnen we bij XITE een licht op de artiesten die het volgens ons helemaal gaan maken in 2019. Deze week: een nieuwe lading r&b artiesten.

Jorja SmithDe soulvolle Britse zangeres Jorja Smith bracht in 2018 haar eerste album uit, ‘Lost & found’. Ze veroverde de Belgische harten dat jaar twee keer, in een overvolle Werchtertent en in oktober in een enthousiaste Ancienne Belgique. Dit fascinerende opkomend talent verscheen voor het eerst in 2016 met de meeslepende single ‘Blue Lights’. Drake was direct helemaal overtuigd en via het voorprogramma van Bruno Mars werd ze geïntroduceerd aan het grote publiek. Vorig jaar was ze voor talloze indrukwekkende awards genomineerd, dit jaar zelfs voor de Grammy van ‘Best New Artist’. Dankzij haar diepe krachtige stem en melancholische teksten wordt met grote namen als Amy Winehouse en Lauryn Hill vergeleken, niet te missen dus!

Kali UchisKali Uchis stond net als Jorja Smith al in de Ancienne Belgique en op Rock Werchter. Ze werkte trouwens ook al samen met Jorja voor de hit ‘Tyrant’. Deze Amerikaans-Colombiaanse indie-r&b prinses heeft een unieke vintage vibe over zich die zowel elegantie als stoerheid uitstraalt. Haar eerste mixtape verscheen in 2012, waarop ze voor één lied zelfs samenwerkte met Snoop Dogg. Haar eerste EP in 2016 stond ook boordevol samenwerkingen met grote namen zoals Diplo, Kaytranada en Tyler The Creator. 2018 was het jaar dat ze haar eerste complete album ‘Isolation’ de wereld instuurde. Op deze plaat werkt ze zelfs samen met de enorm bekende Damon Albarn van Gorillaz, die zelf al had gevraagd of zij geen rol op zijn album wilde spelen. Hoog tijd om deze jazzy eigenzinnige artiest te ontdekken!

MahaliaDeze Britse singer-songwriter begon al in haar vroege tienerjaren te zingen en signeerde op haar 13de al een deal. Vorig jaar stond ze maal liefst 4(!) keer op een Belgisch podium (Ancienne Belgique, Fifty Fifty, Coulour Café en Botanique) Deze humoristische urban ster mag Ed Sheeran, Emeli Sandé en Anne-Marie bij haar enthousiaste fanbase rekenen. Haar catchy nummers zijn heel herkenbaar, wedden dat jij ook smelt voor haar puurheid? 

Ella MaiDe Londense Ella Mai maakt heerlijke, nostalgische feelgood r&b. Nadat ze werd ontdekt op Instagram, bracht ze in 2016 haar EP ‘Time’ uit met de hit ‘She Don’t’ featuring Ty Dolla Sign. In 2018 ging haar videoclip viraal met 313 miljoen views! Hierdoor kreeg ze enorm veel aandacht (zelfs door Rolling Stone magazine) en werd ze in veel ‘must check’ lijstjes toegevoegd. Ze werkte al samen met Chris Brown en Craig David en probeert komende Grammy Awards ook ‘Best R&B Song’ of ‘Song Of The Year’ te winnen. Misschien word jij zo verslaafd dat ze aan 314 miljoen views geraakt?

H.E.R.Indrukwekkend: deze groovy soulzangeres was in 2018 maar liefst voor 7 verschillende categorieën genomineerd in de Soul Train Awards. Dit jaar zelfs voor 5 Grammy Awards, waaronder ‘Best New Artist’ zoals Jorja Smith, Best R&B Performance en Album of The Year. Overal ter wereld verkoopt ze moeiteloos haar concerten uit dankzij haar fenomenale live performances. Helaas is haar toekomstig concert in de Ancienne Belgique afgelast, maar we zijn er zeker van dat ze hier snel terug zal verschijnen. Haar 2 EP’s zijn in 2018 gecombineerd tot een kwetsbare maar zelfzekere plaat vol hartzeer en verdriet. Maak je al maar klaar om als een blok te vallen voor de honingzoete stem van zangeres Gabriella!

FUN
FACTS