Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Ontdek Fresku’s Eindhoven

FRESKU neemt ons in deze LOCAL HEROES mee naar zijn hometown Eindhoven! Wat is de gedachte achter zijn nieuwe album ‘In Het Diepe’? En wat zijn zijn favoriete plekjes in 040?

Fresku, die je kent van ‘Twijfel, ‘Ik Ben Hier’ en ‘Ik Wil’, neemt ons mee naar zijn hometown Eindhoven. Ontdek zijn favoriete plekjes in 040 en hoor het verhaal achter zijn laatste plaat genaamd ‘In Het Diepe’. Meer XITE? Abonneer je nu: http://xite.nl/subscribe

Over Fresku
Roy Michael Reymound, zoals Fresku echt heet, wilde al van jongs af aan zanger worden. Ook heeft hij gedroomd van carrières als schrijver, acteur en tekenaar. Hij wist één ding vrij zeker: hij wilde verhalen vertellen. Toen hij veertien jaar oud was begon hij met rappen. Hoewel dit begon als een soort grap, werd het stukje bij beetje steeds serieuzer. Fresku zet in 2008 namelijk zijn track ‘Brief Aan Kees’ op het internet. Het nummer was gericht aan Kees de Koning, platenbaas van het label Top Notch. Kees de Koning hoorde de track en bood hem een contract aan bij zijn label. Het duurde niet lang voordat de Eindhovense rapper van succes kon proeven. In 2009 won hij een State Award, waarna hij in 2010 zijn debuutalbum Fresku uitbracht. In de jaren erna bracht Fresku nog vele platen uit en werkte hij samen met artiesten als Ronnie Flex, Glen Faria en Ali B. Onlangs bracht hij een nieuw album uit, genaamd ‘In Het Diepe’.

Over Local Heroes
Nederland is een rijk muziekland. Elke stad kent zijn muzikale verhaal en helden. In Local Heroes gaat XITE samen met jouw favoriete artiesten terug naar de pittoreske dorpjes en steden waar zij vandaan komen. Hoe was hun jeugd en het leven in hun hometown? En wat heeft ertoe geleid dat deze artiesten succesvol zijn geworden?

FUN
FACTS