Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Goldband – Witte Was

Maak kennis met dé zomersensatie van 2019: Goldband. Waar het allemaal begon als stukadoors, staan zij inmiddels te rammen op festivals als Wildeburg en Lowlands. De Haagse jeugdvrienden gaan als een speer en ook XITE is fan!

Karel, Milo en Boaz kennen elkaar al van jongs af aan. Door hun vaders, alle drie stukadoor, werden zij als kleine jongetjes al meegenomen naar het bouwbedrijf. Fun fact: de naam van band is hier ontstaan. Goldband is namelijk een merk stucgips. 

Milo en Karel maakten al een tijdje muziek samen en later sloot Boaz bij de jongens aan. Een week lang sloten de drie zich op in een huisje met de behoefte om een nieuwe sound te creëren. En met succes! De eerste release van deze Haagse boys kwam afgelopen mei uit. Zelf beschrijven ze hun nieuwe EP als volgt: “Wij gaan met een lach en een traan door het leven en dat laat zich ook merken in de muziek”. De boys beschrijven hun sound als clubby muziek met een sad tintje. 

Het nummer ‘Uber Uber’ werd een groot succes. Vier maanden na de release van hun eerste EP stond de band al te vlammen op festivals als Wildeburg en Lowlands, waar het publiek toen al enthousiast meeschreeuwden met hun tunes. Dit belooft veel goeds voor de toekomst!

Deze week is hun nieuwe track ‘Witte Was’ Like This bij XITE. Bij 300 likes voor 16:45 check jij deze track vanavond om 17u op tv!

 

FUN
FACTS