Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Todiefor - 'Cool Kids' ft. Caballero & JeanJass, Alex Lucas, Anser

Wedden dat het nummer van deze Belg in je hoofd blijft hangen?

Youtube-tutorials: daarmee begon de muzikale càrriere van Brusselaar Luca Pecoraro, beter bekend als Todiefor. Zijn doel? Sounds creeëren die even catchy waren als die van zijn idolen JUSTICE en Diplo. Op zijn negentiende besloot hij zijn studies stop te zetten om full-time muziek te maken. Geen slecht idee, want in 2016 kreeg hij een platencontract bij Sony.

Todiefor stond toen bekend voor zijn trap- en dubstepachtige remixes, die een heerlijke gangsta vibe hadden. Zijn bekendste remix is die van het hilarische Tunak Tunak Tun - in minder dan een maand al goed voor meer dan één miljoen views en streams. Dat leverde hem een plekje op in Spotify’s Top 10 most viral tracks.

Benieuwd wat de bizarre, favoriete dance move van Todiefor is? Check dan ons Vluggertje met hem!

Toch besloot de 23-jarige Luca onlangs een andere soort muziek te maken. “Er broeide al meer dan een jaar een plan in mijn hoofd: een melodieuzer project met zangers of zelfs rappers, en bijkomende instrumenten zoals gitaren en piano”, vertelt hij vorige zomer tegen The Belgian Touch.

‘Cool Kids’ is het beste voorbeeld van zijn nieuwe stijl: zanger en medebrusselaar Alex Lucas zorgt voor een funky touch, terwijl lokale rappers Caballero & JeanJass het fresh houden met hun Franse raps. In de muziekvideo slurpen ze milkshakes in een retro restaurant, en maken ze plezier op de bowlingbaan en in een platenwinkel.  We kunnen niet anders dan akkoord gaan met het refrein: “This is what the cool kids like!” – en daarom móest Todiefor wel onze Kickstart worden deze week.

Denk jij dat “Cool Kids” een hit zal worden? Laat het ons weten via @XITEBE!

FUN
FACTS