Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Petit Biscuit 'Sunset Lovers'

Petit Biscuit is de artiestennaam van de 17-jarige Fransman Mehdi Benjelloun.

De artiestennaam Petit Biscuit is gekozen omdat het geen ingewikkelde naam moest zijn en het Frans moest klinken. Daarnaast is hij van mening dat het zijn persoonlijkheid goed beschrijft. Rouen, de hoofdstad van de regio Normandië, is de Franse geboorteplaats van Petit Biscuit.

Op 12-jarige leeftijd begon Petit Biscuit al met het maken van muziek, waardoor hij meerdere instrumenten beheerst... Zo speelt hij gitaar, piano en zelfs cello! Petit Biscuit’s nummers ontstaan vaak doordat hij iets nieuws heeft ontdekt tijdens het spelen op zijn gitaar of piano. Wanneer iets goed klinkt, begint hij meteen met opnemen.

Het nummer ‘Sunset Lover’ heeft een heerlijke sound met enkel wat lichte vocals. Mehdi is een groot fan van ‘Flume’, het is zijn droom om een keer met hem samen te mogen werken. Maar Petit Biscuit heeft zelf ook fans! Zo heeft ruimtevaarder Thomas Pesquet ‘Sunset Lover’ aan zijn playlist toegevoegd zodat hij zelfs op de maan ook nog kan genieten van muziek.

2017 begint nu al goed voor Petit Biscuit. Hij gaat dan internationaal touren door Frankrijk, België, Luxemburg, Canada en Amerika! Met miljoenen views en streams is het nummer ‘Sunset Lover’ een onwijze hit en verdient het absoluut een Kickstart!

Ben jij ook zo onder de indruk van deze jonge Fransman? Laat het ons weten via @XITEBE en @ItsPetitBiscuit!

 

FUN
FACTS