Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
De vijf XITE Kickstarts to watch in 2017

Een nieuw jaar betekent nieuwe artiesten! Welke opkomende talenten gaan het in 2017 ongetwijfeld groot maken? XITE licht vijf nieuwkomers voor je uit.

1. Darrell Cole


Geboren in Londen, teruggekeerd naar zijn roots in Sierra Leone, maar opgegroeid in Antwerpen. Niets is te gek voor Darrell Cole, die met zijn hit ‘Take Me Away’ zijn talent weer laat zien. Hij is even weggeweest, maar in 2017 kunnen we weer nieuwe tracks van hem verwachten. Hou hem dus in de gaten!

2. Anne-Marie

 

In 2011 begon Anne-Marie al haar carrière met de band Rudimental. In 2015 gaat ze solo verder gaan en scoort ze hit na hit met ‘Alarm’ en ‘Do It Right’. 2016 sloot ze af met een heerlijke collab met niemand minder dan Clean Bandit en Sean Paul! Na ‘Rockaybe’ kunnen we in 2017 eindelijk haar debuutalbum verwachten.

3. Safi


In 2012 breekt Safi door samen met Spreej. Na 4 jaar besluiten Safi & Spreej om even hun eigen ding te doen. In 2016 stond Safi in een uitverkochte AB Club en Trix en heeft hij zijn eigen solo singles zoals ‘Fine’ en ‘Schoon’ uitgebracht. Een voorproefje van zijn solo album dat binnenkort volgt. Genoeg reden dus om Safi in 2017 in de gaten te houden.

4. Petit Biscuit

Petit Biscuit was er al vroeg bij. Op 12-jarige leeftijd begon hij met muziek maken, en op zijn 16e, dropte hij zijn eerste EP. Nu scoort hij een hit met ‘Sunset Lover’. en hij gaat dit jaar op  een internationale tour. We gaan dus nog veel van hem gaan horen dit jaar.

5. Mura Masa


De 20-jarige Alex Crossan, beter bekend als Mura Masa, scoorde afgelopen jaar een hit met het nummer ‘What If I Go’. Hiervoor had hij al succes met een singles als ‘Lovesick’ en ‘Firefly’. Dit jaar tourt hij de Verenigde Staten en Europa door, grote kans dus dat je hem tegenkomt op een festival.

Deze upcoming talents en nog veel nieuwkomers zie je zaterdag 14 januari om 14:00 in de Kickstart Top 50 op XITE!

FUN
FACTS