Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: Lowlands!

Wanneer je aan de zomer denkt dan denk je aan Lowlands. Het is al 26 jaar één van de meest populaire festivals van Nederland en over een paar weekjes is het weer zover. Wat je dit jaar kunt verwachten van het reusachtige polderfeestje lees je hier!

Iedere Lowlands-ganger krijgt spontaan de kriebels bij het zien van de vijfherkenbare schoorstenen. Als je nu kijkt naar het festival is het bijna niet voor te stellen dat Lowlands 26 jaar geleden bijna niet van de grond kwam. Nu trilt de grond in Biddinghuizen jaarlijks op z’n grondvesten door de ruim 55.000 bezoekers. Wat maakt Lowlands zo speciaal dat het wat festivals betreft de grote favoriet is van velen?

Familiegevoel
Het toffe aan Lowlands is dat er alleen maar tickets voor drie dagen worden verkocht. Iedereen komt aan op donderdag, en iedereen gaat maandag weer naar huis. Het is letterlijk ‘samen uit samen thuis’ en dat zorgt voor een magisch saamhorigheidsgevoel.

Festival voor iedereen
Of je nou al beukend uit je dak wilt gaan in een moshpit, naar gevoelige singer-songwriter muziek wilt luisteren of los wilt gaan op rock, the choice is yours. Dat is het mooie aan Lowlands, met een reusachtig aanbod aan artiesten en genres is er altijd voor ieder wat wils.  


Hoe het er vorig jaar aan toe ging dat zie je hier:


Line-up
De line-up dit jaar is er zeker weer eentje om over naar huis te schrijven. Een aantal (grote) namen zijn o.a N.E.R.D, Kendrick Lamar, James Bay, Stormzy, Gorrilaz, War On Drugs, Lauv, Jarreau Vandal en Mr. Carmack.  

De volledige line-up check je hier!

Nostalgie
Mocht je nog niet overtuigd zijn van de magie van het festival, blader dan hier door 25 jaar Lowlands heen.

FUN
FACTS