Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: Lokerse Feesten

Elk jaar wordt de Grote Kaai in Lokeren weer omgebouwd tot grootse festival site. Tien dagen lang geniet je midden in de stad van de beste artiesten voor jong en oud.

De Lokerse Feesten beginnen deze vrijdag weer aan tien dagen optredens en feest. Wij overtuigen je graag waarom een bezoekje aan Lokeren zeker de moeite waard is dit weekend en volgende week.

Sfeer

De feesten vinden plaats midden in het stadscentrum. Dat zorgt dus voor een gezellige urban sfeer. Genieten van de optredens op de Grote Kaai en later op de avond afzakken naar de Redbull Elektropedia Stage een paar honderd meter verderop om door te feesten tot de vroege uurtjes.

Geen zin in dat harde feestgedruis? In het Prinses Joséphine-Charlottepark vinden ook nog eens de Fonnefeesten plaats. Deze gaan hand in hand met de Lokerse Feesten en het gaat er daar vaak iets gemoedelijker aan toe.

Voor jong en oud

Om een programma van tien dagen te vullen heb je héél veel artiesten nodig. Het verbaast daarom dus niet dat de Lokerse Feesten een heel uitgebreid aanbod heeft. Jong, oud, heavy metal of pop, iedereen zal zijn zin wel vinden tijdens de Lokerse Feesten. Zo is er zoals elk jaar een heavy metal-dag, een hip hop-dag, een kids-middag, een middag voor mensen met een beperking en zoveel meer.

Line up

Ook wij hebben dit jaar weer heel wat kleppers tussen de line up gevonden. We geven je dan ook graag een opsomming van de beste artiesten en welke dag ze komen.

Coely - zaterdag 4 augustus

Back to the roots voor Coely. De zangeres is zelf van het Waasland afkomstig, dus optreden op de Lokerse Feesten voelt voor haar ongetwijfeld een beetje zoals thuiskomen. Coely’s agenda staat deze zomer bomvol optredens en het gaat momenteel hard voor haar. Haar optredens worden telkens met heel veel bewondering onthaald. Niet vreemd, want ze is dan ook steengoed.Stikstof - donderdag 9 augustus

Brussels hiphop collectief Stikstof wordt steeds bekender en staat ook helemaal klaar om Lokeren voor zich te winnen volgende week donderdag. Hun album van dit jaar, ‘overlast’ kreeg erg lovende commentaren, en ook zij schuimen deze zomer een hele hoop festivals af. Hou je dus maar vast, want hun optreden belooft een knaller te worden.Zara Larsson - zondag 12 augustus

Zara Larsson stond eigenlijk vorig jaar al geprogrammeerd als headliner van de Lokerse Feesten. Toen moest ze echter cancellen door een conflict in haar agenda. Dat resulteerde in heel veel verontwaardiging bij de fans. Anne Marie kwam haar toen gelukkig vervangen en gaf een knaller van een optreden. Zara beloofde haar afwezigheid goed te maken, en dat komt ze volgend weekend op de laatste dag van de Lokerse Feesten doen.Lil Kleine - zondag 12 augustus

Na Ronnie Flex vorig jaar staat ook in 2018 weer een van de grootste Nederlandse rappers op het Lokerse podium. Lil Kleine stond deze zomer al op de hip hop stage van Tomorrowland en gaf daar een knaller van een optreden. We hopen dus dat hij met veel goesting terugkeert naar België, waar wij hem met open armen zullen ontvangen.

FUN
FACTS