Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Recap: Sziget

Een van de grootste festivals van Europa vond vorige week weer plaats: Sziget! Dit festival duurt niet drie, vier maar zelfs zeven dagen en wat was het genieten. Met headliners als Dua Lipa, Gorillaz, Shawn Mendes en Kygo was het festival een ervaring om nooit te vergeten. Maar ook de aankleding en de kleinere stages maakten het festival leuker dan ooit! Lees hieronder de recap van Sziget 2018.

7 dagen feest
Eens in het jaar verandert het eiland Sziget in Boedapest in een groot festivalterrein waar maar liefst zeven dagen lang gefeest wordt. Waar de meeste meerdaagse festivals drie dagen duren, duurt dit festival langer waardoor je als bezoeker rustig de tijd kunt nemen om alle hotspots te ontdekken en zelfs tijd hebt om te kiezen voor een uitstapje naar de prachtige stad Boedapest. Daarnaast is er natuurlijk tijd om te relaxen bij het strand, een theatervoorstelling te bezoeken en een sightseeing tour te doen. Het voelde als een echte vakantie!

Zoveel bijzondere extraatjes
Hoewel je als bezoeker op de eerste plaats komt voor de amazing artiesten die op Sziget optreden, bood het festival zoveel meer!

Boatparty
Zo kon je ervoor kiezen om naar een boatparty te gaan. Je stapte om 10 uur ‘s ochtends op en om 17u was je weer terug bij het festival. Tijdens de boatparty kan je heerlijk dansen op de muziek van toffe DJ’s, uitrusten met een lekker hapje en een ambachtelijk biertje en genieten van de prachtige skyline en oude imposante gebouwen van Boedapest. Dit uitstapje maakte deze Sziget dag extra speciaal omdat je even van het festivalterrein weg was en kon chillen.

Dans, theater, circus en komedie en meer!
Ook waren er dans, theater, circus en komedie optredens. Impressive was bijvoorbeeld het optreden van Afrique en Cirque. Dit is een Afrikaanse dans en circus groep die gebruik maakt van percussie. Mensen die in de lucht worden gegooid, op hun hoofd staan en de ene flikflak na de andere maken. Een bizar optreden en tegelijkertijd ontzettend gezellig door de opzwepende muziek en dansende performers. Een hele belevenis! Ook kon je naar de film, de opera of een jazzvoorstelling. Vervelen hoef je je dus zeker niet.

De betoverende omgeving
Wat zag het terrein er weer betoverend uit. Met prachtige lichtinstallaties over het hele terrein en ook een speciale 'Artzone' waar verschillende kunstwerken te bewonderen waren. Een van de meest relaxte plekken was toch wel Sziget Beach, waar je kon relaxen bij een strandje en je rustig een dutje kon doen. Met relaxte deephouse muziek en Yoga workshops was dit een top omgeving om in de vroege ochtend de zon op te zien komen. Daarnaast waren er elke dag speciale parties op de mainstage met gekleurde ballen, confetti, vlaggen en meer!

Zo ontzettend veel sicke optredens!
Op de mainstage waren artiesten waar je, je vingers bij aflikt! Met op de eerste dag Stormzy die met zijn grime het publiek helemaal los liet gaan en Kendrick Lamar, een van de grootste Amerikaanse rappers van dit moment. Maar ook de optredens van Lana Del Rey die het publiek betoverde met haar prachtige stem en Dua Lipa die met haar popbangers als ‘One Kiss’, ‘IDGAF’ en ‘Be The One’ de crowd helemaal gek liet gaan, waren een belevenis. Voor Dua Lipa was dit haar eerste grote muziekfestival ooit als headliner en ze heeft het gerockt. Om dan te bedenken dat ze pas één album heeft uitgebracht, is te gek voor woorden! Wij zijn benieuwd wat de toekomst haar nog meer gaat brengen maar één ding is zeker: Sziget heeft ze helemaal afgemaakt!

Trust us, volgend jaar wil jij echt bij Sziget zijn, check de website van Festival.Travel voor alle informatie over een volledig verzorgde reis!

 

FUN
FACTS