Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Recap: splash! festival

Dit weekend vond een van de grootste hiphop festivals in Europa plaats namelijk splash! festival in Ferropolis, Duitsland. XITE ging erheen om de sfeer te proeven. De optredens waren outgoing, het terrein bizar mooi en de sfeer top. Hieronder de hoogtepunten van het weekend op een rijtje:

Outgoing acts
Van grote artiesten tot kleine artiesten, allen hadden zo hun eigen charme. Er stonden veel Duitse artiesten op de mainstage maar ook bekende artiesten als Tyler, The Creator, Skepta en J. Cole gingen hier los. Tyler kwam op als een extravagante entertainer vol met dansmoves en een complete live-act. Dat hij een echte ster is, was goed te zien. Zelfverzekerd en energiek. Skepta deed alles live en kon met behulp van zijn opzwepende muziek iedereen helemaal uit zijn plaat laten gaan, een bizarre ervaring. En natuurlijk J. Cole die al langer in de game zit en een thuiswedstrijd speelde (hij komt uit Duitsland). Deze rot in het vak wist het publiek goed te bespelen en kwam met een tot in de puntjes verzorgde performance.

Een zwemmende Lil Pump
Dat Lil Pump crazy is, wisten we natuurlijk al. Maar op splash! ging hij met zijn optreden naar een next level. Hij kreeg het publiek namelijk zover dat hij al crowdsurfend naar het meer werd vervoerd, omdat de beste man graag wilde zwemmen! Het publiek was enthousiast, ging helemaal los en op gegeven moment werd het concert stilgelegd omdat het er zo hard aan toe ging. Een feestje om nooit te vergeten!

Perfect Festivalterrein
Ferropolis is het terrein waar splash! plaatsvond en een perfect decor voor dit hiphopfestival. Het oude Duitse industrieterrein heeft een rauwe uitstraling door de industriële bouwwerken en machines. Hier werden vuurwerk en lichten op geplaatst en dit sloot perfect aan bij de ruige vibe van hiphop en rap.

Backyard & Appelsap Stage
Naast de twee mainstages waren de Backyard stage en Appelsap stage ook echt aanraders.

Backyard was klein, gezellig en met opkomende artiesten. De stage bevond zich in de achtertuin van een waarschijnlijk oud administratiegebouw. Met toffe DJ’s, Rejji Snow, 070 Shake en een heerlijk publiek een hoogtepunt van splash! Appelsap stage was speciaal voor Nederlandse artiesten met o.a. Jacin Trill, Ray Fuego en DJ Abstract. Perfect als je een beetje heimwee hebt.

Sfeer
De mensen waren relaxed, jong en energiek. Er waren voor zover wij hebben meegemaakt nul vechtpartijen en iedereen was hyped, positief en ging los. Daarnaast was de man/vrouw verhouding erg goed. Iedereen kwam voor één ding: de muziek!

Ben jij een hiphop liefhebber? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan splash! volgend jaar! Ga naar de site van splash! of festival.travel voor meer info.

 

FUN
FACTS