Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Dit was Balaton Sound 2019

Vorige week reisden we af naar het Hongaarse Zamárdi voor Balaton Sound Festival 2019 en het was wederom een heerlijke editie. We zetten de highlights voor je op een rijtje in dit recap artikel.

Balaton Sound Express 
De Balaton experience is natuurlijk niet compleet zonder de reis met de Balaton Sound Express. Vanuit Brussel-Zuid vertrokken we al feestend met de trein naar Hongarije. Met honderden festivalgangers bij elkaar in de trein was dat uiteraard één en al gezelligheid. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Festival.Travel (@festival.travel) op

Let the party begin
Op dinsdag kwam de Express aan op het station van Zamárdi en kon de festival pret beginnen. Waar de ene groep naar hun Flexotel wandelt, begint de andere squad met het opbouwen van het tentenkamp. Met het Hongaarse zonnetje op je bol zat de sfeer er gelijk goed in en was iedereen klaar voor het begin van het festival. 

Dansen, dansen, dansen
1 ding is zeker, op Balaton kan je absoluut niet stil blijven staan. Het ene na het andere toffe optreden op de Main Stage en dj’s die doorgaan tot in de late, of vroege, uurtjes. Onder meer Alesso, The Chainsmokers en Rudimental gaven een fenomenaal optreden op de Main Stage waarbij iedereen los ging. Daarnaast was Nederland ook present op het festival met optredens van onder andere Don Diablo, Sunnery James & Ryan Marciano, Armin van Buuren, Tiësto, Nicky Romero en Sam Feldt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Balaton Sound Official (@balatonsound) op


In de Dreher Arena werd je ondergedompeld in een combinatie van toffe visuals en lichtshows en tijdens het dansen bij Elrow At Casa Bacardi was het, zoals we van Elrow gewend zijn, een groot hysterisch feest. De echte technoliefhebber kon zijn/haar hart ophalen bij Jägermeister Presents: The Club. Naast de grotere stages was er letterlijk op elke hoek van het festival muziek te vinden. Zo vond je bij de Gold, Red en White beaches mini stages waarbij iedereen heerlijk stond te genieten van de muziek en het uitzicht over het water. 

Foodtrucks en cocktailemmers
Van de vegan mac & cheese van de Vegan Love foodtruck tot family size pizza’s van de lokale pizzabakkers. Niet alleen qua muziek was er voor ieder wat wils te vinden aan het Balatonmeer want ook aan de innerlijke mens is gedacht. Zo was er een breed aanbod aan food en drinks en, niet geheel onbelangrijk, hadden deze allemaal een heerlijk zacht Hongaars prijsje.

Ben jij volgend jaar ook op Balaton Sound te vinden?
Balaton Sound is een unieke ervaring en is dan ook aan te raden aan iedere festivalliefhebber. De combinatie van het Balatonmeer, het heerlijke weer en natuurlijk de geweldige muziek zorgen voor een geweldig festival. Hou de website van Festival.Travel in de gaten en zorg dat je er volgend jaar ook bij bent! 

FUN
FACTS