Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Time to Shine: Camila Cabello

Karla Camila Cabello Estrabao, beter bekend als Camila Cabello, is een opkomende Cubaans-Amerikaanse zangeres met een prachtige stem en een ongelofelijk gevoel voor ritme.

De Amerikaanse X-Factor zorgde vijf jaar geleden voor de first steps in de carriere van Fifth Harmony, en dus ook in die van Camila Cabello - ze was toen amper 15. De groep scoorde een aantal hits, zoals ‘Work From Home’. Maar dat Camila ondertussen solo is gegaan is geen toeval: ze was altijd al het meest getalenteerde groepslid.

Dat ze solo ging zorgde natuurlijk voor de nodige drama tussen haar en de andere meisjes, en ook tussen hun fans. Camila trok er zich niet veel van aan, en releaste gewoon een gigantische hit: ‘Havana’ - ooh na na - samen met rapper Young Thug:

Hilarische grootmoeder

De muziekvideo is eigenlijk een mini-film, waarin Camila meerdere rollen speelt. De leukste is sowieso die van een sukkelig meisje dat heel de dag voor de TV hangt, maar uiteindelijk dag zegt tegen haar nerdiness. En de acteur (jawel, een man met een baard én pruik) die haar grootmoeder speelt zet een geniale rol neer. Natuurlijk is de clip voor het grootste deel zwoel en sensueel, maar het zijn de hilarische details die ons overtuigen om hem af en toe eens voluit te gaan bekijken.

Check ook ‘Know No Better’, de collab van Camila met Major Lazer.

Ondertussen heeft Camila Cabello alles behalve stilgezeten. Op 12 januari bracht ze haar debuutalbum ‘Camila’ uit. Daarmee brak ze zomaar even een record: het stond binnen de 24 uur in maar liefst in 99 iTunes-hitlijsten op nummer 1 - dat was nog nooit eerder iemand gelukt. Hopelijk volgen er binnenkort nog een aantal videoclips die even geweldig zijn als ‘Havana’, maar voor nu kunnen we onze honger stillen met de audioversies. Heb je bijvoorbeeld ‘She Loves Control’ al eens beluisterd?

Dit nummer krijgt gegarandeerd een hele hoop heupen in beweging. Het is een perfect dansnummer in Camila’s typische Latijns-Amerikaanse stijl, die je doet dromen van de stilaan naderende zomermaanden, en een heerlijk fris drankje aan een parelwit strand.

Camila Cabello is één van de meest intrigerende artiesten van 2018, waar we ongetwijfeld nog veel van gaan horen. Ze heeft de looks, de stem en de attitude om ervoor te zorgen dat de thermometer spontaan enkele graden de hoogte in schiet wanneer ze begint te zingen.

Wat vind jij van Camilla Cabello: een geweldige zangeres? Of had ze beter bij Fifth Harmony moeten blijven? Laat het ons weten via Instagram.

FUN
FACTS