Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Hoe goed ken jij Clean Bandit?

Clean Bandit levert met ‘Tears’ en ‘Rather Be’ de ene hit na de andere en scoort ook met de nieuwste single ‘Rockabye’, een samenwerking met Sean Paul en Anne-Marie. Hoeveel weet jij eigenlijk over deze succesvolle band uit Engeland? Tijd om dit muzikale trio nog beter te leren kennen.

Fact 1

Clean Bandit bestaat uit de broers Jack en Luke én Grace. Zij vormden de band oorspronkelijk met Neil, die ze leerden kennen op school; Cambridge’s Jesus College. Maar Bandlid Neil liet in oktober weten via Twitter dat hij uit de groep stapt.


Fact 2

De naam Clean Bandit komt van een Russische uitdrukking en betekent zoveel als ‘complete bastard’. Grace en Jack pikte de uitdrukking op tijdens hun studies in Rusland. Toen ze een naam voor de band zochten kwamen ze redelijk snel op ‘Clean Bandit’.


Fact 3.

Ook al ontmoetten ze elkaar op de universiteit, ze studeerden geen van allen muziek. Jack studeerde Architectuur, Grace ging voor Russisch en Neil dook in de Geschiedenis.


Fact 4

Jack regisseert en edit alle videoclips van Clean Bandit en dat levert de vetste videoclips op! Alle special effects in ‘Tears’ werden on the spot met water en vuur gemaakt en in slow motion gefilmd.
FUN FACT: In de video speelt Hedwig uit de Harry Potter films mee! Voor de muggles of niet-insiders onder ons, dit is de sneeuwwitte uil.


Fact 5

Op elke track van Clean Bandit hoor je een andere stem. Zo hoor je bijvoorbeeld Jess Glynne, Sharna Bass, Noonie Bao en Stylo G. Voor de single ‘Tears’ werkten ze samen met Louisa Johnson, de winnares van de X Factor UK. Ze zouden nog heel graag willen samenwerken met Miley Cyrus, Frank Ocean of Lana Del Rey.


Rockabye’ van Clean Bandit is nu op XITE te zien. Check XITE op xite.be/live.

FUN
FACTS