Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
10 Facts About Bazart

Uitverkochte concerten, geweldige beats en een knaller van een debuutalbum. Bazart ziet het goud aan de rand van zon! 10 weetjes om snel in de hemel te komen...

Fact 1

Mathieu Terryn & Simon Nuytten brachten eerst samen akoestische, Nederlandstalige folk nummers en speelden op straat tijdens de Gentse Feesten.

Fact 2

Oliver Simons kwam er pas later bij en de nieuwe combo resulteerde ook in een nieuwe sound. De samenzang bleef, het akoestische maakte plaats voor een laag rock met een elektronische sound.

Fact 3

Oliver en Mathieu deden allebei mee aan het Junior Eurosongfestival. Mathieu was in 2005 ‘De allermooiste van de klas’ en Oliver zong ‘Shut up!’ in 2008.

Junior Eurosong

Fact 4

In Het Laatste Nieuws werd Bazart vergeleken met Clouseau. Omdat ze goed op weg zijn om een Sportpaleis uit te verkopen. Met 3 instant-uitverkochte concerten in de AB én 2 in de Lotto Arena, kan dat wel kloppen.

Bazart in het Sportpaleis?

Fact 5

Hun nieuwste video voor 'Lux' is een live opname van hun concerten in de Lotto Arena en de Ancienne Belgique.

Bazart koopt de AB uit!

Fact 6

Simon probeert alcohol te laten. Tijdens een interview met deredactie.be drinkt hij echter een pintje.

Bazart drinkt géén pintjes

Fact 7

Moest het mis gaan met Bazart, kan Mathieu misschien aan de slag als voetbalcommentator? Hij is super fan van De Rode Duivels en leverde live commentaar bij een van de matchen van het EK. Enkel de eerste helft wel.

Mathieu van Bazart als voetbalcommentator

Fact 8

Vind jij ook dat de jongens zo relaxed op het podium verschijnen? Bedenk dan dat ze net even samen naar het toilet zijn geweest. Fijn podium ritueel!

Fact 9

‘Goud’ stond 50 weken in de Top 10 van de Vlaamse Ultratop en is daarmee de grootste Vlaamse hit ooit!

Fact 10

Wist je dat Goud origineel niet zo heette? De titel was eerst Breintrein!

 

FUN
FACTS