Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE Tipt: Rock Zottegem

Elke week zie je tijdens de zomer op XITE de beste pre-parties en festival parties! Deze donderdag zie om 19u je de Rock Zottegem pre-party!

De examens zijn gedaan, de vakantie staat voor de deur en de zon schijnt. Dat moet gevierd worden! Bestaat er een betere manier om je vakantie in te zetten dan naar een festival gaan? Volgens de organisatie van Rock Zottegem niet, want zij organiseren dit weekend voor de 25ste keer een zotte - hoe kan het ook anders? - editie van het festival! Nog niet helemaal overtuigd? Wij geven je nòg meer redenen om te gaan. 

Het weer 

Dit weekend wordt het 31 graden. Perfect weer om met een drankje in de hand een concertje mee te pikken. Met een beetje geluk delen ze met dit warme weer zelfs gratis ijsjes uit..

Rock Zottegem TV 

Rock Zottegem bestaat deze editie 25 jaar. Om dat te vieren lanceren ze “Rock Zottegem TV” waarin de twee foute festivalgangers Toon en Lennert samen met cameraman Tuur op pad gaan tijdens het festival. Naar eigen zeggen willen ze op een leuke manier ‘de zot’ houden met de bezoekers. Ook op de camping zullen ze te vinden zijn. De filmpjes van het trio zijn te bekijken op de sociale media van Rock Zottegem. Misschien word jij wel de ster van één van hun reportages? 

De Line-Up 

Jebroer 

De Nederlandse rapper Jebroer mag op Rock Zottegem de spits afbijten. In België brak hij door in 2015 dankzij het nummer ‘Banaan’. Het nummer was op alle feestjes te horen, kreeg in no time een plaats op nummer 1 en bleef daar ook een hele tijd staan. Later kwam ook dé hit van 2017: ‘Kind van de Duivel’. De controversiële single haalde 23 miljoen views en zorgde voor heel wat discussies. Jebroer zelf trekt er zich niets van aan en zorgt gegarandeerd voor een feestje op de festivalweide van Zottegem.Coely 

Er staat ook talent van eigen bodem op de affiche van Rock Zottegem. Coely is ongetwijfeld de Belgische leading lady als het op hip-hop aankomt. De Antwerpse met Congolese roots startte op haar zeventiende met rappen en tekende niet veel later een contract bij het onafhankelijke platenlabel Beatville. De Vlaamse Lauryn Hill scoort de ene hit naar de andere en staat bekend om haar sterke live performances. In de zomer van 2013 werd ze door Studio Brussel bekroond tot ‘koningin van het Belgische festivalseizoen 2013’. Die titel is ze nog steeds waardig, want ook dit jaar is ze te zien op heel wat festivals. Uiteraard maakt ze ook een stop op Rock Zottegem.Kaiser Chiefs

Knack noemde de Kaiser Chiefs in 2017 nog de ‘perfecte festivalband’ en dit jaar komen ze naar Rock Zottegem om dat te bewijzen. De Britse indierockband staat al vijftien jaar op de planken, maar denkt nog lang niet aan stoppen. Jong en oud schreeuwen hits als ‘Ruby’ luidkeels mee. Ze hebben een uitstekende live reputatie en we zijn er zeker van dat ze die vrijdag op de mainstage hoog zullen houden.Lost Frequencies

De Belgische DJ en producer Felix De Laet, beter bekend als Lost Frequencies, komt op Rock Zottegem ervoor zorgen dat iedereen zijn dansbenen los gooit. Hij scoorde al een heleboel hits waaronder ‘Crazy’, ‘Reality’ en ‘Are You With Me’. Met dat laatste nummer stond Lost Frequencies trouwens als eerste Belg ooit op nummer één in de Britse hitlijst. Dat is lang niet zijn enige internationale succes, maar dat wilt niet zeggen dat hij ons landje vergeten is! Hij belooft er vrijdag een stevig feestje van te maken.

FUN
FACTS