Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: Pukkelpop

Pukkelpop staat erom bekend het laatste grote festival van de zomervakantie te zijn. Dit jaar heeft het festival enkele top headliners in petto voor het publiek, nog een groot feestje om het af te leren, dus!

Pukkelpop in Kiewit. Een van de bekendste en grootste festivals van België. Pukkelpop staat voor haar 33ste editie, telt dit jaar 10 podia en ontvangt meer dan 200 artiesten. De line-up is ongelofelijk en het weer belooft ook weer goed mee te zitten. Alle ingrediënten voor een knaller van een feestje!

Nieuwe muziek

Naast kleppers van namen op de line up staat Pukkelpop er ook om bekend een broeihaard van nieuw talent te zijn. Weet je dus even niet wat gedaan, al lijkt ons dat onwaarschijnlijk, ga zeker alle podia eens afschuimen en wie weet ontdek je wel je nieuwe favoriete band! 

#PKP18ART

Het festival werkte dit jaar samen met zeven musea en de Nederlandse organisatie ARTtube om de festivalgangers een beetje cultuur te laten opsnuiven. Het publiek zal verspreid over het hele festival kunnen kennismaken met enkele kunstwerken en deelnemen aan kunst- en design interventies. Zo hopen ze dat de jeugd toch weer een beetje meer musea zal gaan beginnen bezoeken. 

Headliners

Alle goede artiesten uit de line-up halen zou ons een hele hoop tijd kosten. Om jullie toch een beeld te geven hoe sterk die line up nu precies is, geven we graag een overzichtje van de strafste headliners dit jaar.

Kendrick Lamar

Kung Fu Kenny is back in town. Na zijn epische optreden in het Sportpaleis eerder dit jaar is Kendrick Lamar opnieuw in België. Een optreden in zo’n grote zaal is natuurlijk nog iets helemaal anders dan op de mainstage van een openluchtfestival, maar we zijn er zeker van dat King Kendrick de weide in vuur en vlam zal zetten als afsluiter van Pukkelpop.Dua Lipa

‘One Kiss’ was ongetwijfeld dé zomerhit van 2018, en wij zijn het nog steeds niet beu gehoord. Reden genoeg om donderdagavond mee te staan brullen als Dua Lipa de mainstage op klimt.Travis Scott

Kylie Jenner’s baby daddy staat erom bekend elk podium waar hij staat af te breken. De ragers die deze man al veroorzaakte zijn legendarisch. Bovendien releaste Travis vorige week zijn nieuwste album ASTROWORLD. Het nieuwe album staat bomvol lekkere nummers, en Travis heeft vast en zeker enorm veel zin om deze eindelijk te kunnen spelen!Ronnie Flex

Vorig jaar stond Ronnie Flex nog op een matig gevulde Lokerse Feesten. De Nederlander is dit jaar helemaal doorgebroken en mag dit jaar het publiek opwarmen op de mainstage op de laatste avond van Pukkelpop. So you’re doing great honey! Zoals we dus al zeiden is de lijst van headliners eindeloos dit jaar. Imagine Dragons, Bazart, Warhola, Oscar And The Wolf, Arcade Fire, N.E.R.D., Coely, Zwangere Guy, Daniël Busser, The War On Drugs, Rag ‘N Bone Man en nog zoveel meer zijn allemaal artiesten die komen en die je zeker gezien wil hebben! Dus tot woensdag? 

FUN
FACTS