Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: Laundry Day

Zet je schrap om nog een laatste keer helemaal los te gaan deze zomer.

1 september is doorgaans een dag die enkele bittere gevoelens teweeg brengt bij de gemiddelde schoolganger. Back to school, het einde van de zomer is nabij. Dit jaar mag je die gevoelens nog een paar dagen uitstellen en kan je op 1 september helemaal los gaan op Laundry Day! Dit jaar wordt absoluut een spetterend knalfeest, here is why..

New image

Laundry Day onderging al een paar keer een grondige metamorfose, zo ook vorig jaar. Geen commerciële EDM-dj’s meer, maar meer plaats voor hiphop uit België en Nederland en duistere techno. De visuals kregen een verfijndere, moderne make-over en het festival ging duidelijk voor een iets matuurder publiek. En dat sloeg aan, zo bleek..De stages

Laundry Day nodigt dit jaar acht clubs en eventorganisatoren uit om een stage te hosten op het festival. De Hasseltse club Labyrinth krijgt de eerste grote techno stage, net als de Antwerpse Club Ampere. Het Belgische Fire Is Gold festival krijgt de eer om een hiphop stage te hosten, net als het Nederlandse label Topnotch. Op de vijfde stage mag Versuz artiesten uitnodigen om een feestje te bouwen. Traditiegetrouw moet er een drum ‘n bass stage zijn, die dit jaar gehost wordt door MC Mota en MC Tjek. In Casa Bacardi wordt het ongetwijfeld HEET met enkele toppers, en tenslotte zorgt Super 8 Social Club ervoor dat je nog enkele geweldige live muziekjes kan meepikken.

Line up

Zoals we dus eerder vermelden, op Laundry Day krijg je een heerlijke cocktail van techno, hip hop en dance geserveerd. Headliners op de techno stages zijn Butch, Booka Shade, Fritz Kalkbrenner (jep, broer van Paul!), Bjarki, Jeff Mills, Ritchie Hawtin en Ben Klock.

De stage van Fire Is Gold wordt in vuur en vlam gezet door de crème de la crème van de Belgische hiphop op dit moment. K1D, DVTCH NORRIS, Jewels, STIKSTOF, Black Mamba, TheColorGrey, Blackwave. en ROMEO ELVIS X LE MOTEL passeren allemaal de revue.. If that doesn’t get you eXcITEd, keep reading and this probably will..

TopNotch deed dit jaar zijn best om niet alleen artiesten bij onze noorderburen te halen, maar ook om het wat dichter bij ons te gaan zoeken. Op hun line up staat Zwartwerk, Bouzzy, Daniël Busser, Lil Kleine, Sevn Alias, Broederliefde, De Jeugd Van Tegenwoordig, Josylvio, SFB,... Kort samengevat: Je kan gerust een hele dag aan deze stage staan en de ene topartiest na de andere zien. 

Op de Versuz stage kan je de beentjes lekker gaan los schudden en dansen op de beats van Dave Lambert, Camelphat en DJ Licious. Andere toppers op de overige stages zijn Bizzey en SBMG in Casa Bacardi en Tsar B op de Super 8 Social Club Stage. 

Wij weten zaterdag alvast niet waar we moeten beginnen, of eindigen, of tussendoor allemaal heen moeten en we krijgen stilletjes aan het gevoel dat we op meerdere plaatsen tegelijk zullen moeten zijn.. 

Ga jij naar Laundry Day? Share your adventures @XITEbe!

FUN
FACTS