Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: DOUR 2018

“DOUREEEEEH!” Van 11 tot 15 juli zal deze oerkreet weer massaal te horen zijn in het Waalse dorpje Dour. Duizenden feestbeesten en levensgenieters bezetten dan weer de weides om vijf dagen lang kei hard te knallen. Nog niet helemaal overtuigd? Check hieronder waarom jij dit feestje volgens ons zeker niet mag missen.

DOUR blaast in 2018 dertig kaarsjes uit, het feest wordt dit jaar dus dubbel zo groot! CJP viert dan ook graag mee en geeft jou -15 euro korting. Voor vijf dagen festival betaal je met CJP dus slechts €155 in plaats van €170.

De sfeer

Vraag het aan eender welke doorgewinterde festivalganger: Dour is een unieke ervaring. Of het nu aan de verfrissende landelijke locatie ligt weten we niet, maar er hangt een gevoel van samenhorigheid en geluk in de lucht.  

De organisatie

Een belangrijke factor die bijdraagt tot de top sfeer op Dour is de manier waarop de organisatie met zijn publiek omgaat. Alles is lekker chill, onder het motto ‘leven en laten leven’. Zolang je niet volledig over de schreef gaat, kan het best.  

De line-up

Het festival brengt elk jaar een sublieme mengeling van verschillende urban muziekstijlen door elkaar. Ook dit jaar staan er een heleboel kleppers op de affiche, met onder andere:

Diplo

Diplo is veruit de bekendste naam op de affiche dit jaar en staat erom bekend eender welke locatie op stelten te zetten. Het lukte hem al in nachtclub Bloody Louis in Brussel, enkele maanden geleden in de AB, en deze zomer dus waarschijnlijk ook op de weide van DOUR.Joey Bada$$

Met zijn meest recente album ‘All Amerikkkan Bada$$’, dat eind 2017 uitkwam, bombardeerde Joey Bada$$ zichzelf tot één van de meest relevante artiesten van het moment in de hiphopwereld. Zijn nummers zitten vol sociale commentaren verpakt in een melodisch en aanstekelijk geluid.Mura Masa

Mura Masa bewees in ons land al een paar keer dat zijn optredens de chillste, leukste, meest magische feestjes zijn. Nu hij dit jaar ook helemaal doorbrak met de ene hit na de andere belooft zijn stop in Dour helemaal top te worden.De “Oh, die wil ik zien!”-lijst wordt al snel eindeloos met een line up als deze. Andere namen die langskomen zijn Tyler The Creator, Alt-J, Ben Klock, Pan-Pot, Cashmere Cat, ODESZA, Stephan Bodzin, The Chemical Brothers, Paul Kalkbrenner,... en zoveel meer!

De Belgen

Dour doet ook elk jaar zijn stinkende best om het publiek te trakteren op de crème de la crème van de Belgische muziekwereld. Lokaal talent wordt extra in de spotlight gezet. Niet te missen dit jaar zijn: Caballero & JeanJass, Selah Sue, Soulwax, Amelie Lens, Farrago, Angèle, STIKSTOF, Le 77, Tsar B en Equal Idiots!Duurzaamheid

De organisatie zet zich heel hard in om zijn impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Je afval kan je dan ook kwijt bij één van de vele Green Corners op het terrein. Eén van de enige regels waar de organisatie echt op staat is dat je ook op hun Green Camping je afval netjes sorteert in de juiste vuilbak. Het afval wordt dan verwerkt en gerecycleerd tot nieuwe objecten. Dat kost het festival een beetje meer geld en moeite, maar onze natuur is er wel beter door, cool toch?

 

Check de aftermovie van DOUR 2017 om de sfeer alvast op te snuiven!

 

FUN
FACTS