Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Waarom Dour anders is dan andere festivals

Omdat ze je verwennen. Muzikaal, met meer dan 200 acts. Culinair met speciaalbier, gratis pensen en een uitgebreid aanbod in de eetstands. Gewoon als mens: gratis waterkraantjes, chillout zones, vriendelijke medewerkers, onverwachte traktaties,...

Fact 1 Je wordt verwend.

Muzikaal, met 9 podia, meer dan 200 acts en meer dan 140.000 bezoekers, is Dour Festival één groot muziekfeest. Keuzestress!!

Fact 2 Je wordt verwend.

Teveel zon of teveel regen? De Persoonlijke Parasols beschermen je! Vuile handen? Even langsgaan bij de professionele handenwassers van De Wasman. Superhero Wake Up? Start je dag met superhero-fitness op de camping aan de Red Bull Defender.

Fact 3 Je wordt verwend.

Denk jij bij Dour aan de heerlijke modder-editie van 2012? Think again, de Dourse woestenij heeft haar oase gevonden. Le Bar du Petit Bois belooft een zachte, vredige chillout te worden op het festival waar je in je hangmat kan genieten van een stukje natuur.

Fact 4 Je wordt verwend.

Niet meteen verbazingwekkend dat een festival bier schenkt? Wat dacht je van Leffe Blonde, Ruby en Whiebread Golding, Goose IPA, 310 en Honkers Ale en Ginette Triple? En als we de foto's mogen geloven, worden ze volgens de regels van de kunst geschonken. In een glas! Stel je voor...

Fact 5 Je wordt verwend.

Dour zorgt keer op keer voor eco-verrassingen. Geen saaie geitenwollensokken-preken maar haalbare initiatieven die je festivalbeleving beter maken. Wat dacht je van een gratis ontbuit in ruil voor je campeermateriaal? Een ritje op de Crazydance in ruil voor 40 ingezamelde bekers? Een aparte Green Camping voor de overtuigde ecologische festivalganger?

Fact 6 Je wordt verwend.

Zie je de XITE reporters op Dour festival? Neem een selfie met hen post die op je social media en tag @xitebe, dan maak jij kan op een XITE T-shirt, cap of andere goodie.

World Peace &

FUN
FACTS